Куликівське районне лабораторне відділення
Неділя, 21 Лип 2024, 04:47
Меню сайту

Пошук

Вхід на сайт

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


17:00
82% населення підтримують законодавче обмеження трансжирів в Україні.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку півмільйона людей у світі помирають внаслідок серцево-судинних хвороб, що розвинулися через надмірне споживання трансжирів.

Згідно прогнозів ВООЗ, протягом наступних 25 років можна врятувати понад 17 млн життів і запобігти збільшенню кількості серцевих нападів удвічі, якщо вилучити штучно вироблені трансжири з продуктів харчування.

Маргарини та кулінарні жири промислового виробництва почали застосовуватися в продуктах наприкінці 19 століття як заміна дороговартісних тваринних жирів, наприклад, вершкового масла. Їх додають до продуктів харчування, аби продовжити термін зберігання та змінити структуру рослинних жирів, необхідних для кулінарної обробки. Знадобилося століття, аби довести негативний вплив трансжирних кислот на здоров’я людей. Дослідження підтвердили зв’язок між споживанням трансжирних кислот та ішемічною хворобою серця, яка може призводити до передчасної смертності. Є докази, що споживання трансжирів підвищує рівень «поганого» холестерину й водночас  знижує рівень «хорошого». Перелік недуг, які спричиняє споживання трансжирів, включає також ожиріння, рак, діабет та розлади імунної системи.

Переглядів: 72 | Додав: vktsms | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz